Oorbellen

Oorbellen

Ajax heeft gewonnen van PSV. Het doet me genoegen. Ooit heb ik als aspirantje in Ajax gespeeld (ik mag dat altijd graag even vermelden, uit opschepperigheid). Terwijl PSV dezer dagen door kenners toch als superieur wordt beschouwd. Ik kan dan ook wel een beetje meeleven met de trainer van PSV, over wie ik in de krant lees dat hij zich 'groen en geel heeft geërgerd' aan zijn spelers.

De ergernis betrof ook het gedrag van een van de spelers, over wie vermeld wordt dat deze 'moest invallen maar zijn oorbelletjes niet uitkreeg'.

Ik word daar dromerig van.

Ik ben even naar internet gegaan en kunnen lezen dat de voetballer in kwestie een in 1994 geboren jongeheer is, thans achttien jaar oud. Er zijn veel foto's van hem te zien en allerlei informatie is er te vinden. Ik wilde graag weten wat hij verdient, maar daar daarover kon ik niets aan de weet komen. Op dit punt is men erg delicaat.

Ik bleef na lezing van het bericht wel met een probleem zitten. Moet ik begrijpen dat spelers hun oorbelletjes moeten afleggen alvorens aan het spel deel te nemen? Ik kan me helemaal niet herinneren dat er in mijn tijd een dergelijke bepaling bestond.