Handenschudden

  • user warning: Got error 28 from storage engine query: SELECT t.* FROM term_node r INNER JOIN term_data t ON r.tid = t.tid INNER JOIN vocabulary v ON t.vid = v.vid WHERE r.vid = 751 ORDER BY v.weight, t.weight, t.name in /var/www/vhosts/aartvanzoest.nl/httpdocs/modules/taxonomy/taxonomy.module on line 632.
  • user warning: Got error 28 from storage engine query: SELECT t.tid, t.* FROM term_data t INNER JOIN term_node r ON r.tid = t.tid WHERE t.vid = 1 AND r.vid = 751 ORDER BY weight in /var/www/vhosts/aartvanzoest.nl/httpdocs/modules/taxonomy/taxonomy.module on line 617.
Handenschudden

Gisteren op de tv: het begin van het proces in Noorwegen tegen Breivik, die 77 mensen heeft vermoord die hem geen enkel kwaad hadden gedaan. Hij wordt met zeer veel ├ęgards behandeld. Het allerverbazingwekkends: zijn advocaten schudden dit menselijke monster allerhartelijkst de hand. Met eigen ogen gezien.

Een gesuggereerd argument: dat hoort bij de traditie,zoals het ook bij de traditie hoort om het over meneer Breivik te hebben, zolang het schuldig nog niet is uitgesproken.

Wij zijn heiliger dan de anderen, dat is het credo daarachter. Dat wel een implicatie heeft: zelfverheffing boven meegevoel met hen die treuren om vermoorde dierbaren. Ik walg.

Ik walg van elke heiliger-dan-anderen-manifestatie. Ik vind het zum Kotzen.

Moeten we ons niet afvragen of het tegenover de ouders van de vermoorde kinderen niet delicater geweest zou zijn om het proces tegen Breivik buiten de media te houden. Er zit iets onzindelijks in het spektakel.