Emoties en Boonstra

Emoties en Boonstra

'Hank Heijn en Toos van der Valk, echtgenotes van captains of industry, die zelf het slachtoffer van ontvoering en afpersing werden, leven van uur tot uur met Hansje Boonstra-Raatjes mee.' Zo compenseerde De Telegraaf op 18 november 1998 de afwezigheid, die dag, van nieuws over de toestand van mevrouw Boonstra.

Op die manier kon er een element van emotie worden gebracht in de berichtgeving over de aangevallen vrouw. Daar mocht de echtgenoot uiteraard niet bij ontbreken. Ziehier wat het dagblad diezelfde dag over de topman wist te melden, in een bericht dat aanvangt met een bewonderenswaardig zeugma.

Zéér vermoeid en getooid in een sportieve gele trui stond een zwaar aangeslagen Cor Boonstra gisteravond verslaggevers van deze krant te woord in het Haagse Leyenburg-ziekenhuis.
Met een bekertje koffie in de hand zei hij, bijkomend van alle emoties rond zijn echtgenote Hansje: "Het gaat nu gelukkig een tikkeltje beter met mijn vrouw. Dat is het allerbelangrijkste. Ik blijf hier voorlopig in het ziekenhuis bivakkeren.Ik ben diep en diep onder de indruk van hetgeen er de voorbije dagen allemaal is gepasseerd."

De Telegraaf kon op 20 november Boonstra een troost bieden. Naar aanleiding van het politie-onderzoek kopte de krant 'Echtgenoot Cor als enige niet verdacht'.